Friday, October 07, 2011

NUR DI HATINYA

Bismillahiwalhamdulillah...

Syukur ke hadrat Ialhi kerana akhrinya novel ketiga saya ini berjaya diterbitkan dan kini berada di pasaran. Jangan lupa mendapatkannya!

Penerbit : ALAF 21
Harga : 19.90


sinopsis:
“Kau pembunuh, Udin! Kau pembunuh!” Kalimah yang terbit di bibir Siti Sarah, kakak kepada Saifuddin itu terus terngiang-ngiang di indera dengar anak muda itu. Kerana kata-kata itu juga, dia membawa diri ke sebuah daerah di Indonesia. Dia berpaut pada kasih dan ehsan seorang murabbi, Kiai Hasan. Ketika itulah dia mengenal manisnya al-Quran.
Beberapa tahun berlalu, dia kembali ke kampung halaman dengan izin Kiai Hasan yang sudah dianggap seperti bapanya. Dia pulang bukan lagi sebagai seorang penagih dadah, sebaliknya menggalas satu harapan, iaitu menunaikan hajat arwah ayahnya yang tidak kesampaian. Namun jauh di sudut hati, dia tertanya-tanya, sudahkah Siti Sarah mengampunkan dosanya?
Di kampung, Saifuddin berusaha mengumpul dana untuk membina pusat pengajian al-Quran untuk golongan warga emas. Dalam diam Siti Zulaikha, majikannya memuji kegigihan lelaki itu untuk menegakkan tiang agama.
Panas tidak sampai ke petang. Saifuddin disahkan doktor menghidap barah perut. Tanpa diduga, Siti Zulaikha menghulurkan kasih kepada Saifuddin. Mampukah Saifuddin menyambut salam kasih wanita itu? Hakikatnya, dia turut menyukai wanita itu, tetapi dia sedar hayatnya tidak panjang.

1 comment:

Naurah Musyahidah said...

Assalamualaikum ukhti siti munirah. Saya sewaktu melihat novel ini tidak tahu yang ia tulisan ukhti. Mabruk kak atas kejayaan menghasilkan 3 buah novel. Semoga ukhti terus istiqamah. Saya....? Juga penulis dari GIMG tetapi masih bertatih nak menulis semula. Melihat blog ukhti ni buat semangat saya kembali berkobar. Doakan saya juga...:) Syukran krana sudi membaca komen saya.